Няма еднозначно тълкуване по въпроса, дали трябва да се спре процедурата за

...
Няма еднозначно тълкуване по въпроса, дали трябва да се спре процедурата за
Коментари Харесай

ВСС: Процедурата за избор на нов главен прокурор може да не бъде спряна

" Няма еднопосочно пояснение по въпроса, дали би трябвало да се спре процедурата за избор на нов основен прокурор, защото има наредба, която споделя, че може да не се спре, когато има надделяващ публичен интерес.

Това е опция в едната и в другата посока. На този стадий не може да се каже изрично коя е точната и вярната позиция ". Така представляващият Висшия правосъден съвет (ВСС) Боян Магадлинчев коментира въпросът дали делото в Конституционния съд, обвързвано с последните промени в Наказателно процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт, както и възможните промени в Конституцията постановат прекъсване на процедурата.

Във връзка с проекта на декларация, импортиран в Народното събрание от народни представители, с апел да се спре процедурата по желание на нов основен прокурор до окончателното изговаряне на Конституционния съд (КС), както и до окончателното приемане на предвижданите промени в Конституцията, Магдалинчев означи, че решението дали да се спре процедурата е на Висшия правосъден съвет.

Той напомни, че министърът на правосъдието Атанас Славов е направил поръчка да внесе предложение във Висш съдебен съвет в посока прекъсване на процедурата. „ Имам настройка да се произнесем по това искане “, сподели представляващият съвета
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР